sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

ASUNTOMESSUT VANTAALLA 2015 1/4

Olimme messuilla heti toisena messupäivänä lauantaina, koska arkipäivänä ei tänä vuonna onnistu. Teen aina etukäteen messuluettelon ja lehtien perusteella kulkujärjestyksen: ensin mielenkiintoisimmilta vaikuttavat kohteet, sitten lopusta alkua kohti. Näin välttyy pahimmilta ruuhkilta. Messualue Vantaan Kivistössä (kartta) on niin pieni, että eri järjestyksessä kulkeminen onnistui tosi helposti. Ja ruuhkaa ei ollutkaan pahasti, kuten etukäteen pelkäsin. Ilmakin oli messuille erittäin sopiva. Ja taas - kuten yleensäkin - olimme messuilla koko aukioloajan ja kävimme joka ainoassa asunnossa. :)

Tykkäsin tämän vuoden messuista, koska katsottavana oli eri tyylisiä taloja ja sisustuksia. Oheiskohdekin oli mielestäni erittäin käymisen arvoinen. Valitettavasti yksi talo (no 24) ei ollut vielä valmis, valmistuu kuulemma maanantaiksi. Muutamassa talossa oli jotain ihan pikkuviimeistelyjä kesken, mutta ei häiritsevästi. Pihat tuntuivat näin maalla asujasta tosi pieniltä, mutta niinhän ne kaupungeissa usein on... Useimmat terassit sen sijaan olivat "kunnollisen kokoisia".

Deco-lehdestä (jossa on sisustuksen messuluettelo) ja muista sisustuslehdistä ja joistakin sisustusblogeista löytyy kattavia asuntojen esittelyjä.  Minä en laita tähän asuntoesittelyjä, vaan kuvia, joita olen ottanut sillä  mielellä, että missä minun mielestäni on jotakin kivaa. Ja siinä järjestyksessä, kun asunnot kiersin. Kaikista kohteista en laita kuvia.
 
Haluamiani kuvakulmia oli vaikea löytää, koska joka paikkaan ei päässyt. Eli yrittäkää kuvitella asunnot ilman köysiä ja harmaita suojamattoja....
KOHDE 35 URBAN VILLA 1 (5h+k+ullakkohuone, 116,5 m²)

 

Ihailen yleensäkin Iisa Strandin (Interiors Iisa Strand) tyylitajua ja tykkäsin tästäkin sisustuksesta: sopii hyvin talon henkeen.


Vanhempien makuuhuone

Vanhempien makuuhuone

Pesuhuone, oikealla ovi saunaan

Olohuone

Ruokailutila

Keittiö

Kattoterassi

KOHDE 39 KASTELLI (5h+k+khh+s, 145 m²)
  
Tea-Mariia Pyykönen (Sisustus Linne) kuuluu myös suosikkisuunnittelijoihini. Tässä selkeässä talossa oli "kalliit perusjutut" valittu aikaa kestäviksi niin, että sitä on helppo - ja todennäköisesti suhteellisen edullistakin- päivittää vuosienkin päästä.

Yläkerran aula

 Makuuhuone

Makuuhuone

Vanhempien makuuhuone

Keittiö (samaa tilaa ruokailutilan ja olohuoneen kanssa)

Olohuone

Olohuoneen takka

Kodinhoitohuone (Voi ei nuo suojamatot!)

Sauna

Pesuhuoneen kaakeleissa oli kaunis, hieman kohokuvioinen pinta.


 

 
KOHDE 19 VIVOLA (4h+k+kh/khh, 153 m²+s 6 m²)

Sisustuksesta ovat vastanneet Ulla Koskinen ja Eeva Takkunen (ks. uusi sisustuslehti Asun ).


Erilevyiset seinälaudat sopivat yksinkertaiseen muotoon; betoninen kukkalaatikko


Ovesta sisään tullessa käännytään vasemmalle eteiseen (jonka takaa pääsee kodinhoitohuoneeseen), kuvassa vasemmalla hissi (talo on suunniteltu liikuntarajoitteiselle)

Makuuhuone

Terassilla on ihana betonipöytä

KOHDE 21A  PROFIN HOUSE  (6h+k+saunaosasto, 132 m²)

Olohuone

RuokailutilaKOHDE 21B  PROFIN HOUSE  


Olohuoneesta menee ilmavat portaat yläkertaan 

KOHDE 30 VILLA FALKEN  (6h+k+khh/kph+s, 189 m²)
 
Adalmiinan Helmen Annarina Yöntilä on suunnitellut sisustuksen tähän taloon. Tykkäsin talon ulkonäöstä (olisi varmaan vielä enemmän edukseen, jos olisi vähän isommalla tontilla?) ja siitä, kun sisäpinnat olivat niin selkeitä ja ajattomia. Mahdollistaa monentyylisen sisustuksen. Sisällä oli käytetty NIIN IHANIA HARMAAN SÄVYJÄ, että...
 
 
Talo edestä vastapäisen talon pihalta kuvattuna (tuija-aidan ja talon välissä kulkee vielä katu)

Talo takaa

Pesuhuone (joka on aika väljä, kuten monissa muissakin messukohteissa; myös monet wc:t olivat mielestäni aiempaa suurempia)

Makuuhuone

Yläkerran aula (valaisimen löydät täältä)


Vanhempien makuuhuone

Makuuhuone

Olohuone

Ihanan ruokapöydän yläpuolella Swarovskin kristalleista teetetty kruunu

Keittiö

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti