sunnuntai 14. helmikuuta 2016

TUKHOLMAN SISUSTUSMESSUILLA 2016 (osa 1/3)

Olin viime vuonna ensimmäistä kertaa Tukholmassa Stockholm Furniture & LightFair -messuilla, ja niistä tuli heti "pakko päästä"-juttu. Tänä vuonna messuilla oli helpompaa, kun osasi jo verrata tarjontaa viimevuotiseen. (Viimevuotisia kuvia voit katsoa täällä, täällä ja täällä.) Valtavasti oli katsottavaa - taas. Messut ovat avoinna viikolla vain ammattilaisille, mutta lauantaina myös yleisölle (aukioloaika lyhyempi kuin viikolla). Jos messut kiinnostavat, niin suosittelen. Yölaivalla Turusta Tukholmaan, siitä 2 km kävelymatka eteläiselle asemalle Södermalmeniin ja junalla kymmenisen minuuttia Älvsjön asemalle aivan messukeskuksen viereen. Aamupalalle messukeskuksen kyljessä olevaan Scandic Talkiin ja sitten messut aukeavatkin kohta. Messuilta takaisin satamaan ja yölaivalla kotiin, jos ei halua enää jäädä Tukholmaan. Kätevää eikä edes kallista. :)
 
 
 
Messukeskuksen aula

Messuosastot ovat toinen toistaan upeampia:


Lähikuva seinällä olevasta nimestäNoin parikymmentä cm pitkät, valkoiseksi maalatut puukepit liimattu tai porattu seinälleSinistä oli paljon:

 
Metallijalkaisia kevytrakenteisia kalusteita oli paljon. Mitkä sävyt! :)


 
Muutamia trendikarttoja Interfacen osastolta:
  
Näitä sävyjä messuilla oli monilla osastoilla (kuva Louise Roe Copenhagen -osastolta):
  

Ja taas sinistä.... Kiinnitin huomiota siihen, että lepotuolit ja sohvat olivat matalia. Myös selkänojat olivat matalia ja istumasyvyys aika suuri:


Vahvaa vihreääkin oli:


 
Pagunetten ja Drapiluxin osastolla Maria Brunou (Sisustus Mima) esitteli minulle ja tammisaarelaiselle asiakkaalleen Pagunetten uutuuksia, joita tässä vaiheessa on pinossa pöydällä. Minun ei pitänyt ostaa mitään, mutta arvatkaa vaan, miten kävi... Esittelen tuotteet myöhemmin.:)Kun keskimmäinen osa Pagunetten ja Drapiluxin messuosastosta suljettiin akustoivilla verhoilla, niin saimme kokeilla, miten hyvin verhoilla saa vaimennettua tilan. Sopii loistavasti esimerkiksi toimistoihin.


Pagunetten osastolla tuli oikein viivyttyä, mutta muilla kangasosastoilla tein vain pikakierroksen. Création Baumannin osastolla oli myös kauniita värejä ja kuoseja:


Oikeanpuoleisen kankaan henkistä kangasta saa myös Unelmaneliöiltä (Koben pellavasekoitekangas)

Tällä osastolla ihastuin tuolikankaaseen

Tyynykappaleet on huoliteltu saumurilla ja kappaleet ommeltu päällipuolelta yhteen suoraompeleella.


Turkiksia ja nahkoja oli tänäkin vuonna:Mattoja Object Carpetin osastolla: 
Kasthall oli koonnut mattomallejaan seinälle:


 
Mielenkiintoisia laattoja (Mutina ja Centro):Seuraavassa kuvassa tekstiilipintaa, jota kiinnitetään saumauslaastin päälle kaakelien sijaan. On kai (?) paloturvallistakin...
Akustolevyjä oli paljon ja monenlaisia:

Wobedo

Kätevän oloinen akustoiva tilanjakaja, myös Wobedon
 

Ja lisää akustolevyjä:


Työpisteissä on käytetty monenlaisia akustoivia seiniä, joita voi säätää ja kääntää tarpeen mukaan:

Messuilla oli mielestäni hyvä valikoima erilaisia säädettäviä pöytiä. Tässäkin työpisteessä saadaan työskentelyrauha (todennäköisesti) akustoivan verhon avulla:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti