sunnuntai 28. elokuuta 2016

KAMPAAMOON YKSI ASIAKASPAIKKA LISÄÄ

Annastiina Hiussalin avajaisia vietettiin kolmisen vuotta sitten. Suunnitelmia ja kuvia uudesta kampaamosta voit katsoa täällä. Hiussaliin tehtiin silloin kaksi asiakaspaikkaa ja nyt tuli tarvetta kolmannelle paikalle, eli pääsin taas suunnittelemaan.:) Ja yhdessä mieheni kanssa tehtiin työt. Uusi asiakaspaikka on alla olevassa  kuvassa vasemmanpuoleisin.
Kampaamon ja takahuoneen välille rakennetun palkin alla oli paneeliverhot, ja niiden edessä oikealla lämpösäteilijä ja Pepin sänky (siis koiranpeti). Uusi asiakaspaikka päätettiin laittaa siihen kohtaan, joten "seinää" piti siirtää puolisen metriä kauemmas. Haasteelliseksi tämän teki patteri, joka jäisi näkyviin noin 40 cm...
 


Ikeassa oli myynnissä vielä samanlaisia peiliä ja samankuosista tasoa, joten selkeintä olisi laittaa uusi paikka edellisten jatkoksi. Kulmapaikkaakin mietittiin ja se olisi mitoitusten puolesta onnistunut hyvin, patterikin olisi saatu hienosti piiloon, mutta se näytti suunnitelmassa jotenkin levottomalta. Joten paikat peräkkäin, mutta mitä tehtäisiin patterille? Tässä ratkaisu: Rakennettiin uusi seinä, jonka levyihin sahautettiin patteria varten kolot. Kolo sahautettiin myös tasoon ja tason päälle rakennettiin patterin suojaksi vanerista kotelo, joka maalattiin mustaksi. Kotelon päälle voi laittaa esimerkiksi kampaamotuotteita.
 


Patteri saa tarpeeksi ilmaa takahuoneen puolella ja kampaamon tason alla. Tason alla oleva osa patterista ei ole asiakkaan tiellä eikä sitä edes huomaa käytössä. Mustan kotelon yläpuolelle voi laittaa vielä hyllyjäkin, jos tulee tarvetta. Alla olevassa kuvassa näkyy myös uuden seinän päällä oleva hyllylevy ("katto"), joka on kiinnitetty palkkiin.
 

 
 
Palkin etureunaan olen suunnitellut E-lite:n himmennettävät, valkoiset 3-osaiset kohdevalaisimet Eye 913-01 , joilla saa kohdistettua lisää valoa uuteen paikkaan ja vähän keskimmäiseenkin, jos tarvetta. Himmennyksen avulla niillä saa myös kauniin yövalaistuksen kampaamoon tuotehyllyvalojen ja kassatiskin alla olevan led-nauhan lisäksi.


Alla olevassa suunnitelmassa näkyy uusi "katto" eli hyllylevy takahuoneen puolelta. Levy teetettiin niin leveänä, että sen alle takahuoneen puolelle sai verhokiskon. Verhon tilalle tulleeseen seinään kiinnitettiin korkea hylly viereiseltä seinältä. Ja vapautuva seinä täytettiin hyllylevyillä tehokkaasti. Näin saatiin lisää varastotilaa takahuoneen pienenemisestä huolimatta.Verho tulee seinän takaa ja se kootaan päiväksi mustalla nyörillä niin, että kulku takahuoneeseen on helpompaa. Verhossa on lasikuitukeppi, josta verhoa on helppo liikuttaa. Tähän olisi sopinut hieman paremmin vähän ohuempi verhokangas, mutta päätimme, että ompelen verhon entisistä paneeleista. Kangas oli vieläkin mieluinen, ja se sopii edelleen kampaamon tyyliin. Toki näin säästyi myös rahaa.  Kangas on kaksipuolista, ja uusiin verhoihin käytettiin vaaleampaa puolta.

Keittiön ovi aukeaa uuden seinän ja verhon etupuolelle kampaamosta katsottuna, mikä ei ole kaikkein ihanteellisin ratkaisu. Tämä oli "se kompromissi", jotta kaikki muu saatiin hyvin paikoilleen.  Uuden seinän leveys mitoitettiin niin, että tällä ratkaisulla pärjätään.
 
 
 
 
Omasta mielestäni uusi paikka sulautuu luontevasti edellisten jatkoksi. Paikka on sivussa, joten Annastiina ja Ella-Viivi voivat työskennellä samalla tavalla riippumatta siitä, työskennelläänkö kolmannessa paikassa vai ei. Silti kolmas paikka ei ole mitenkään nurkkaan laitetun näköinen vaan kuuluu kokonaisuuteen.
 

Ompelin kolmannesta paneeliverhosta Pepille uuden pedin. Minulla oli ylimääräinen vaahtomuovipala, joka oli juuri sopivan kokoinen tähän tarkoitukseen. Päällystin vaahtomuovin ohuella vanulevyllä ennen päällisen asettamista paikalleen. Alapuolelle ompelin 50 x 60 cm:n kokoisen tekonahkapalan, jotta peti pysyisi paremmin paikallaan.
 
Kangas on tiivis ja paksuhko, mutta ei ole materiaaliltaan koiranpedille paras mahdollinen. En tiedä, kuinka kauan pysyy hyvänä, mutta ompelen uuden, kun tämä ei enää kestä. Mutta nyt Pepsukka kuule, mennään tyyli edellä. :) 
 


Peppi joutui siis väistymään uuden asiakaspaikan tieltä, mutta sohvan vierestä löytyi onneksi uusi, hyvä paikka (katso kuva alla). Siellä on oma rauhakin ja näkee tarvittaessa ikkunasta ulos. :)
 
Sohvatyynyihin vaihdettiin takaisin vanhat tyynynpäälliset.
 


Minulla oli kotona vielä verhokangasta, jonka tummaa puolta käytin uuteen istuintyynyn päälliseen. Ostin Ikeasta Justina-istuintyynyn, koska se oli edullinen ja sopi mitoiltaan tuoliin. Otin päällisen pois ja ompelin uuden.


Kun kampaamo on suljettu, vedetään verho oviaukon eteen. (Seinäkalenteri siirrettiin remontin yhteydessä kellon alta uudelle seinälle.)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti