sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

ASUNTOMESSUT PORISSA 2018, osa 1

 
 
 
Olipa erikoista käydä asuntomessuilla tänä vuonna, kun ovat noin lähellä eli 50 km:n päässä Porissa. Ei tarvinnut miettiä majoitusta tai  laskea ajomatkaa, kun voi vaan "pöräyttää" paikalle. Minä olen aina messujonossa ennen kymmentä valmiina reitilleni, jonka olen etukäteistietojen perusteella suunnitellut. (Eilen menin ihan ekana portista sisään ;) ) Hyvät messut! Kannattaa käydä. :)
 
Tässä ensimmäisessä messujulkaisussani ensin yleistä pohdintaa ja sitten kuvia muutamasta kohteesta. Seuraavissa julkaisuissa vain kuvia. Minä käyn messuilla pääasiassa katsomassa sisustukseen liittyviä asioita, joten näkökulmani on tietysti erilainen kuin sellaisella, joka katselee rakennuskustannuksia tai jotain muuta. Ja huom! Nämä ovat minun subjektiivisia mielipiteitäni. ;)
 
Päällimmäisenä messuista jäivät mieleeni
- viherkasvit ja luonnonmateriaalit (mm. paljon puuta)
- paljon kauniita värisävyjä
- taitavia sisustuksia ja kiinnostavia yksityiskohtia
- sisustukset niin, että ihmisellä on "tilaa elää"
- keittiö, ruokailutila ja olohuone samaa tilaa (näinhän on ollut jo pitkään, mutta olikohan nyt ihan joka kohteessa)
- keittiökalusteiden selkeälinjaisuus
- paljon toimivia vaatesäilytystiloja
- jokimaisemien sisälle näkyminen huomioitu hienosti rannalla olevissa taloissa
- monissa kohteissa ulko-oleskelutilat oli saatu tehtyä niin, että pienistä tonteista huolimatta asukkailla löytyy myös yksityisyyttä
- joissakin kohteissa olohuoneen tai keittiön ikkunaseinä koostuu liukuovi-ikkunoista
- talot olivat "kohtuullisen kokoisia" ja oli paljon myös yksikerroksisia taloja
 

Ja sitten kuvia, jotka olen ottanut taas sillä periaatteella, mikä minun mielestäni on kaunis tai missä on joku kiva idea. Varsinaisia kohde-esittelyjä nämä eivät siis ole.  Nyt ei ollut juurikaan ruuhkaa, joten kuvaaminen oli siinä mielessä helppoa. Mutta sulkekaa silmistänne köydet ja harmaat suojamatot!
 
Messuilla on ehdottomasti monta muutakin hyvää kohdetta, mutta eniten tykkäsin kohteista 16 Bunkkeri, 18 OPn Kotoisa, 19 Villa Karhu, 12 Sievitalo Kultakoivu 187 ja 4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo. Tässä kuvia  kaikista näistä, vaikka julkaisusta tuleekin ihan liian pitkä (mutta en osannut katkaista mistään enkä halunnut karsia enää enempää kuvia).  Muista kohteista laitan kuvia myöhemmin (lähiaikoina).


 
16 Bunkkeri 4h + k + s + av,  200 m² + 80 m²
 
Tykkään, kun joku vanha saa uuden elämän. Tämä on yli 80 vuotta vanha rakennus, joka se on ollut Shellin entinen asuin- ja autovajarakennus. Tämä on niin ihana! Huomaa kuvissa kierreportaat, jotka ovat Englannista1800-luvulta. Sisustuksen on suunnitellut Annaleena Hämäläinen (Hakola).

 
 
 


 
 
 
 
18 OPn Kotoisa 4h + k/rt/oh + s + saunatupa + at,  190
 
Tämä koti oli nimensä mukaisesti kotoisa. Siellä oli todella hyvä tunnelma: levollinen, mutta ei yhtään tylsä. Kodin sisustanut Johanna Närvä (3. kuvassa) oli itse paikalla, niin oli kiva jutella kohteesta hänen kanssaan. Olen aina tykännyt Johannan sisustuksista ja hänen Kodinonni-liikkeestään toki myös. Ja tykkäsin tästäkin: sekä kokonaisuudesta että monista kivoista ideoista.
 
Talo oli toiminnallisesti sellainen, jossa varmaan tykkäisin asua. Terassit ja parvekkeet oli sijoitettu niin, että niissä olisi mukava oleilla. Saunaosasto oli lähellä, mutta kuitenkin sopivasti erillään muusta kodista. Ja sitten se sauna. Tai paremminkin sauna/pesuhuone (viimeiset kuvat) . Se oli niin ihana, että piti mennä oikein uudestaan sitä katsomaan. En osaa sanoa, miksi, mutta en mielestäni ole ikinä nähnyt niin ihanaa saunaa/pesuhuonetta. Ja minä olen sentään asuntomessuillakin käynyt vuosikymmenet...  ;)
 

Anteeksi tämän kuvan superhuono laatu, mutta tuon kampauspöydän vuoksi oli halusin tämän kuitenkin laittaa...

 

 
 
 
 
 
 
19 Villa Karhu 4h + k + s + ak/var,  119

Kuinka joku voi osata sisustaa noin ihanahenkisen ja kauniin kodin pelkillä kierrätystavaroilla (Kontti) ja saada siihen silti ihan ajanmukaisen fiiliksen! Frida Steiner on tämän sisustanut.  Hänen sivujaan olen seurannut pitkään. Ja ihaillut hänen kuviaan...
 
 
 

 
  

 

 


 
 
 
 
12 Sievitalo Kultakoivu 187,  6h + k + s + ak/var,  162
 
Tämän kodin maisemat ovat ihan omaa luokkaansa! Talo oli ihanan valoisa ja siellä oli paljon kauniita tuotteita (ainakin Cobellosta, joka on yksi lemppariliikkeistäni). Kiva sisustus, jonka on suunnitellut Linda Baki. 
  
 

4 Fiskarhedenvillan Pohjanvalo,  6h + k + s + ak/var,  199 m²  

Täälläkin on aivan huikeat maisemat! Oma ehdoton suosikkini on yläkerran olohuone, jonka kulmasohvalla voisin neuloa ja katsella samalla Kokemäenjoelle. Koko kodissa oli niin kaunis ja harmoninen sisustus: ihania värisävyjä ja kauniita materiaaleja. Tästä tunnelmasta todella pidin! Sisustus on Annarina Yöntilän ihanasta Adalmiinan Helmestä.
 


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti