torstai 3. joulukuuta 2015

KAUNEUSHOITOLAN SISUSTUSSUUNNITTELUKauneushoitola Sofie avasi uuden hoitolansa aivan Euran keskustaan, ja Unelmaneliöt sai suunnitella sisustuksen . J
 
Kauneushoitola Sofie kuvattuna iltapimeällä
 
 

Tällaisista tiloista lähdettiin liikkeelle:
(Tummunut puukatto maalattiin valkoiseksi, verratkaapa ylempään kuvaan. Kyllä on iso vaikutus koko tilaan!)


 
Asiakkaan toivomusten pohjalta suunnittelin ensin, miten tila jaetaan eri toimintoihin. Tähän kuului tietysti mitoitukset ja mm. väliseinän rakentaminen, jotta saatiin hoitohuone erotettua takahuoneesta.  Mittausten jälkeen piirsin koko hoitolasta 3D-ohjelmalla muutamia vaihtoehtoja, joista asiakas valitsi sen, joka parhaiten toimisi käytännössä ja joka olisi myös hyvännäköinen. Sitä suunnitelmaa lähdin kehittelemään eli mitoittamaan tiloja tarkemmin, sijoittamaan nykyisiä kalusteita paikoilleen, etsimään uusia kalusteita ja suunnittelemaan myyntitiskiä.
Valmista suunnitelmaa päästiin tarkastelemaan tietokoneruudulla kaikista halutuista kulmista, koska 3D-ohjelmalla tehtyjä kuvia pystyy kääntämään ja kiertämään haluttuihin suuntiin. Kuvien lisäksi asiakas sai tietysti myös mittakaavassa olevat seinäprojektiot ja pohjapiirustukset. Ja tiedot ja valokuvat kaikista kalusteista ja materiaaleista hankintapaikkoineen ja hintoineen. Kaiken, mikä oli mahdollista, toin asiakkaalle katsottavaksi.

 
Alla muutamia 3D-kuvia:
 
Näkymä ikkunasta kauneushoitolaan
Näkymä ulko-ovesta sisään tullessa

Näkymä ikkunaseinältä kohti "vaatenaulakkoseinää"

Näkymä hoitohuoneesta


 

 
 
Tyylin suhteen asiakkaalla oli tietyt toivomukset, mm. kiiltävän valkoiset kalusteet. Ja värinä valkoisen lisäksi vaaleaa harmaata. Koska lattia on tumma, niin ehdotin seinäväriksi sellaista vaaleanharmaata, joka on tarpeeksi  vahva lattian kaveriksi ja joka on "kunnon harmaa" eli ei vivahda siniseen, ruskeaan, violettiin tai vihreään (kuten jotkut harmaat jossain valossa helposti tekevät). Maaliksi valitsin Tikkurilan Harmony -maalin, joka on mattapintainen , täyteläinen, jotenkin samettimainenkin  sisustusmaali. Se sopii mielestäni hyvin kiiltovalkoisten kalusteiden kaveriksi ja siitä tulee hienosti esiin myös kiiltäväksi maalattu 3D-paneeli.  Valkoinen katto avartaa tilan ja ihanat kristallivalaisimet tuovat tyylikästä säihkettä.
 
Hoitohuoneen tapetti oli haasteellinen löydettävä, koska useimmat oikean tyyliset tapetit menivät joko liian tummiksi tai liian beigeiksi. Mutta etsintä kannatti J.
 
Molemmissa huoneissa on laadukkaat VM-Carpetin Tessa-matot. Toimitan mielelläni asiakkailleni VM-Carpetin mattoja, sillä ne ovat kauniita, laadukkaita ja useimmiten suomalaisiakin.
 
Asiakas organisoi ja toteutti remontin itse. Minä osallistuin tekemiseen vain verhojen osalta. Ikkunaverho on paloturvallista Koben Sousta CS -kangasta, jonka uskaltaa laittaa kiinni lämpöpattereihinkin. J Verhon valmis leveys on noin metri, mutta kankaan leveys on kolme metriä. Tämä on usein hyvä suhde ohuisiin kankaisiin. Hoitohuoneen verho on myös Koben kangasta: Chacar II. Ylellinen, vähän painavakin kangas, jonka pystyy muotoilemaan hyvin myös ylipitkinä verhoina.


Tässä kuvia uudesta, kauniista Kauneushoitola Sofiesta: 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti