sunnuntai 14. elokuuta 2016

ASUNNON KUVAAMINEN MYYNTI-ILMOITUSTA VARTEN

Jos olet laittamassa asuntoasi myyntiin, mieti, onko tarvetta stailata sitä myyntikuntoon tekemällä siistimis-, parannus- tai muutostöitä joko itse tai ammattilaisen avulla. Sillä on todellakin väliä, millaisessa kunnossa asuntosi on myyntikuvissa ja myyntiesittelyissä!
 
Stailauksen tarkoituksena on saada kodin hyvät puolet esiin. Kannattaa pitää huolta myös siitä, että asunnon tavaramäärä ei hukuta asuntoa alleen, jotta uusi ostaja pystyy hahmottamaan tilan käytön ja kuvittelemaan itsensä huonekaluineen sinne.
 
Kotiin ei välttämättä tarvitse tehdä remonttia (vaikka sekin voi olla joskus kannattavaa), vaan asunnon parhaita puolia voi tuoda esiin siivouksen lisäksi esimerkiksi valokuvia ja koriste-esineitä karsimalla ja sijoittamalla huonekaluja eri tavalla. Keinoja on monia!  Monesti itse on sokeutunut omalle asunnolleen niin, ettei osaa hahmottaa, miten se kannattaa laittaa myyntikuntoon. Silloin voi olla hyvä harkita myös ulkopuolista apua. Stailattujen asuntojen myyntiaika saattaa joidenkin lähteiden mukaan jopa puolittua siitä, mitä se muuten olisi ja asunnosta saatetaan saada jopa 5-10 % parempi myyntihinta.
 
 
 

Tämän 1963 rakennetun 93 m²:n kolmekerroksisen paritalon osti sen ensimmäinen katsoja, ja kauppakirjat tehtiin tasan kolmen viikon kuluttua siitä, kun asunnosta laitettiin myynti-ilmoitus Etuovi.com-sivuille yksityisenä myyjänä. Eli meni tosi nopeasti kaupaksi! :)  Siihen vaikutti takuulla se, että asunto on oikeasti kiva, hyvässä kunnossa (jotkut pinnat kaipaavat uutta maalia, se mainittiin myös myynti-ilmoituksessa), hinta oli kohdallaan ja olemassa oli juuri tällaista asuntoa haluava ostaja. Myynti-ilmoituksen kuvat olivat erityisen harkitut, joten uskon myös niiden edesauttaneen kiinnostusta asuntoa kohtaan.  
 
Suunnittelimme kodin stailauksen ja valokuvat yhdessä tyttäreni eli asunnonomistajan kanssa niin, että asunnon henki ja tilojen käyttötarkoitukset saataisiin mahdollisimman hyvin esiin. Mielestäni onnistuimme tässä. Meillä ei ollut aikaa kovin paljon, joten siivouksen lisäksi karsimme vain henkilökohtaisia tavaroita, asettelimme joitakin esineitä vähän toisella tavalla ja vaihdoimme nuupahtaneet kukkaset parempikuntoisiin. Kuvakulmat pohdimme tarkasti. Kuvia otimme paljon, ja valikoimme käytettävät kuvat huolella. Kuvat otti tyttäreni, koska hän on siinä minua parempi. 
 
Kuvia ottaessa kannattaa monen muun seikan lisäksi muistaa se, että tulevaa ostajaa kiinnostaa asunto. Eli ei kannata turhaan ottaa yksityiskohtakuvia kivoista koriste-esineistä tai huonekaluista, jotka ovat kodista pois lähtevää irtaimistoa.
 
Tässä valokuvia:
 
Tämä valittiin "kansikuvaksi", koska tässä kuvassa näkyy asunto "edustavimmasta" kulmastaan: lasitettu terassi, sisääntulo, yläkerran ikkunat, uusi ulkovarasto, raja-aita naapurin kanssa. Ulkovaraston ja olohuoneen ikkunan väliin oli suunnitteilla rakentaa terassi. Siirsimme grillin ja lepotuolin viitteellisesti tähän kohtaan, jotta ostajallakin tulee mielikuva tästä vaihtoehdosta. Vaikka voihan siihen laittaa kyseiset toiminnot muutenkin.
 
 
 
Lasitetun terassin ikkunat pestiin huolella vielä juuri ennen kuvauksia. Sisäänkäynti asuntoon on terassin kautta.
 
 
 
Nuukahtaneen kukkasen tilalle tuotiin uusi, ja rappusilta karsittiin kaikki ylimääräinen. Grilli siirrettiin pois toiseen paikkaan. Tämä kuva otettiin terassin liuskekivilattian vuoksi ja siksi, että tästä hahmottuu terassin tilankäyttö.
 
 
 
Terassin ruskeille tuoleille tuotiin istuintyynyt, pöydälle tabletit ja kukkanen. Pienet mutta suuret asiat. :)
 
 

Näkymä tuulikaapista asuntoon: portaat vievät yläkertaan. Oven takana on portaat alakertaan.
 
 
 
Tuulikaappi kuvattiin toisesta suunnasta, jotta näkyy myös toisella puolella oleva tila. Tarkistettiin myös, että kengät ovat ojennuksessa ;).
 
 
Näkymä eteisestä vasemmalle: olohuone vasemmalla ja keittiö suoraan edessä.
 
 
Näkymä keittiöstä olohuoneeseen:
 
 
 
Ja olohuoneesta keittiöön. Tästä kuvasta välittyy hyvin se, kuinka huoneet ovat toisiinsa nähden.
 
 
Keittiö: (Kannattaa tarkistaa, että tiskit on tiskattu ja työtasot siistit!) 
  
(Tähän kuvaan tulee julkaisuvaiheessa pieni "varjokuva", jota en ole onnistunut saamaan bloggerissa pois...) 
Oikealla on tuulikaapin ovi. Eli sisään tullessa ovesta oikealle käännyttäessä on suoraan ovi pesuhuoneeseen ja saunaan. Oikealla peililiukuovien takana on varastotilaa ja ovia peililiukuovia vastapäätä erillinen wc.
 
  
 
 
Wc:stä (samoin kuin pesuhuoneesta) olisin itse karsinut enemmän koruja ja purkkeja pois...

 
 

Pesuhuoneessa on lavuaari ja peili:
 
 
Vasemmalla on suihkutila verhon takana: 

 
Ja oikealla puolella on sauna:
 
 
 
Yläkerran portaissa on kiva tunnelma ja seinissä niin ihanaa vanhaa paneelia. Porrastasanteelta on lasiovi oikealla olevalle parvekkeelle. Koiranpeti otettiin pois porrastasanteelta kuvauksen ajaksi.
 
 
Kuva porrastasanteelta: tässä näkyy sekä keskimmäinen että ylin kerros. 
 

Yläkertaan mennessä suoraan edessä on peililiukuoven takana juuri remontoitu vaatehuone. Otimme kaksi kuvaa, kun muuten molemmat seinät eivät olisi näkyneet riittävän hyvin.  
 
 
Yläkerran makuuhuone jakautuu kahteen "osaan": 


 

Vinon katon alla on makuutila:
 
 
  

Huoneen isommalla puolella on tilaa mm. vierasvuoteelle ja työpöydälle. Alemmassa kuvassa näkyy myös ilmalämpöpumppu. Verhoja asettelin niin, että valoa pääsee pienistä ikkunoista mahdollisimman paljon sisään.


 

Keskikerroksesta pääsee alakertaan, jossa varasto- ja kodinhoitotilaa:

 
Ja sitten vielä muutama kuva pihalta:
Kuva terassin ovelta uutta ulkovarastoa ja alapihaa kohti:
 

Kuva tieltä päin tullessa. Parvekkeen alla on ulkovarasto.
 
 

Kuva alapihalta taloa kohti.
 
 
 

Ja sitten vielä vanhat pohjapiirrokset, joihin joutui käyttämään kuvankäsittelyohjelmaa tosi paljon, jotta viivat sai jotenkin näkymään.


 
Nyt sitten tavaroita pakkaamaan ja miettimään uuden kodin sisustusta! :)
 
Jos tarvitset apua siihen, miten omaa asuntoasi kannattaisi laittaa myyntiä varten kuntoon, niin Unelmaneliöistä saat myös tällaista palvelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti