maanantai 10. heinäkuuta 2017

ANNASTIINAN HIUSSALIN UUDET TILAT

Annastiinan Hiussalin tilojen sisustussuunnittelu siirtyi kokonaan minulle, koska Unelmien Salonki 2017 -kilpailun "jutut" eivät menneet niin kuin oli tarkoitus (halutessasi voit lukea asioista täällä  ja täällä ). Ei tästä asiasta enää enempää.... Ja tosi mielelläni tietysti suunnittelin tämän. :) Vanhempia kuvia kampaamosta löydät täältä tai täältä.

Kampaamo alkaa olla suurin piirtein kunnossa ja täytyy kyllä sanoa, että nyt on oikein onnistumisen fiilis. Kampaamosta tuli sellainen, kuin Annastiina halusi sekä tilojen toimivuuden että sisustuksen suhteen. :) :) Kyllä kannatti panostaa suunnitteluun: kaikki asiat on mietitty niin tarkkaan kuin vaan on pystytty eikä mitään ei ole tehty "jotenkin vaan". Ja paljon on tehty myös remppatyötä.
  
Kerrottavaa olisi vaikka kuinka paljon, mutta yritän olla vähäsanainen ja runsaskuvainen. :) Jos sinulle herää kysymyksiä, niin laita vaikka viestiä kommenttikenttään tai facebookiin. Mielellään myös kuulisin kommentteja niin Hiussalin asiakkailta kuin muiltakin. Aluksi kuvia kampaamosta, sitten ennen-jälkeen -kuvat (Muutos on melkoinen!) ja lopuksi muutama suunnittelukuva.

Kampaamon ensimmäisessä tilassa (= aiempi Hiussalin tila) on odotustila, kampaamokauppa, yksi asiakaspaikka ja myyntitiski. Uudessa osassa on viisi asiakaspaikkaa, pesupaikat ja asiakas-wc.


Näkymä kampaamoon tullessa: Ompelin henkilökunnan tiloja erottamaan wave-verhot Pagunetten Mount Rush -kankaasta. Tummanharmaa sävy sopii sekä seinään että lattiaan. Wave-verhoa on helppo liikutella ja se asettuu aina kauniisti paikoilleen.
Myyntitiskin alareunassa on ledvalaistus.
 
Ruusukullan värisen maalin päälle on maalattu hieman hopeaa "hilettä", joka näkyy, kun valo osuu siihen. Kuvassa näkyy myös wave-verhon yläreuna.Pilarissa on asiakkaiden vaatesäilytys eli hattuhylly ja koukut


Ulko-ovesta vasemmalla on asiakkaiden odotustila ja myyntihyllyt. Vinon katon alle rakennettiin seinä, jonka takana on yksi asiakaspaikka. Niin myyntihyllyt kuin kaikki muutkin kalusteet teki suunnitelmiemme mukaan Erikoiskaluste Seppälä Sastamalasta. Upeaa ammattitaitoa! Olimme todella tyytyväisiä niin työn jälkeen kuin asiakaspalveluunkin. :) KEVIN.MURPHY-kasseista ommeltiin tyynyt sohvalle. Myös mustat hihnat hyödynnettiin reunoissa.


Sepristä (suosittelen lämpimästi tätäkin paikkaa)  löytyi useampi julkisiin tiloihin sopiva matto. Valittiin seinän ruusukultaan sopiva nukkamatto. Keinutuolin ja sohvan lisäksi voit istua myös ryhdikkäissä, kovissa tuoleissa.Kannellisissa akryylilokerikoissa matkakoot, hiusharjat yms. ovat hyvin esillä ja pölyltä suojassa.Näkymä sohvalla istuessa:


Tilojen välille tehtiin oviaukko. Palo-ovi liukuu kiskoilla ja on päivät seinän vieressä poissa "tieltä".


Näkymä uudelle puolelle. Lattia on Wicandersin Hydrocorkia, joka sopii julkisiin tiloihin. Kyllä kannatti lattianvaihto (ks. ennen- jälkeen -kuvat lopussa).


Asiakkaat voivat nauttia olostaan hierovilla pesutuoleilla (jotka kallistuvat "puolimakuuasentoon") himmennettävän tähtitaivaan alla. Tumma kattolevy ja vahva kivitapetti tekevät pesunurkkaan oman tunnelmansa.

Kampaajia varten on himmennettävät, upotetut työvalot, jotka eivät häikäise asiakasta. Asiakas näkee vain tähtitaivaan...


Pesupaikkojen takana on valkoinen akryylilokerikko, joka on mitoitettu juuri sopivaksi pulloille, hanskoille ja pyyhkeille.


Tässä näkyykin kaksi asiakaspaikkaa. Paikkojen välille on rakennettu seinä, jotta jokaisella asiakkaalla olisi oma, rauhallinen tilansa. Juuri tämä yksityisyys oli erittäin tärkeää uutta kampaamoa suunniteltaessa.

Uudella puolella on siis oviaukon toisella puolella kaksi asiakaspaikkaa.


Ja oviaukon toisella puolella on kolme asiakaspaikkaa: Yksi seinän vieressä ja kaksi keskellä vinossa olevassa kaksipuoleisessa asiakaspaikassa. Ikkunoihin tulee vielä teippaukset ja haluttaessa voidaan myös vetää sälekaihtimet alas. Ikkunoiden välissä on uusi näyteikkuna/tuotehylly, joka oli juuri tullut (siksi ei ole kunnolla vielä paikoillaan eikä tuotteita ole vielä laitettu siihen).Sähkökourut ja johtokotelot maalattiin seinän värillä, jotta eivät erottuisi liikaa.

Kampaamon valaistus - ja erityisesti kampaamopaikan valaistus on työskentelyn kannalta todella tärkeä. Valitsimme isot, oikeansävyiset ja -tehoiset led-paneelit, joiden korkeus ja etäisyys asiakkaan tuolista, peilistä ja kampaajasta mitoitettiin tosi tarkkaan. Silti vähän jännitti... Mutta ovat osoittautuneet loistaviksi!! Hienoa! Ja kiitokset kuuluvat pitkälti (taas kerran) Sähkö-Rauman Teijalle! Jos pimeään aikaan tulisi vielä lisävalotarvetta, niin katossa on lisäksi loisteputkivalaisimet. Ne samat, jotka olivat siellä jo ennestään.Värihuoneen ovessa on samaa verhoa kuin myyntitiskin takana. Valkoisen oven takana on asiakkaille oma wc. (Oveen on tulossa wc-tarra...)


Tällainen asiakas-wc sitten on:

Tässä vielä näkymää uudelta puolelta vanhalle puolelle.


Tältä näyttävät palo-ovet kiinni ollessaan. Ne eristävät hyvin ääntä, joten ne voi sulkea joskus myös senkin vuoksi.


Ja näkymä toisesta suunnasta:
 
 
Ja tässä vielä ENNEN - JÄLKEEN  -kuvia


                       Ennen                                                    JälkeenEnnen                                                                  JälkeenEnnen                                                                     Jälkeen

 Ennen                                                                  Jälkeen

  Ennen                                                                  Jälkeen

      Ennen                                                                  Jälkeen

 Ennen                                                                  Jälkeen

       Ennen                                                                  Jälkeen

         Ennen                                                                  Jälkeen


Ennen                                                                  Jälkeen
 

Lopuksi vielä muutamia kuvia suunnitelmista:

Tätä piirtämääni kuvaa on muokattu matkan varrella moneen kertaan ja pyöritelty ja katseltu joka suunnasta. 3D-suunnittelu oli ensiarvoisen tärkeää, jotta tilat ja toiminnot pystyttiin hahmottamaan oikeanlaisina. Piirroksista pystyi myös helposti tarkistamaan kaikkien mittojen oikeellisuuden. (Valkoiset suorakaiteet keskellä ovat akustiikkalevyjä, joita laitettiin kattoon kaikumisen vähentämiseksi.)


 
Mm. yllä olevan näköisiä piirroksia katseltiin suunnitteluvaiheessa joka paikasta ja joka suunnasta.


Vasemmalla 3D-suunnitelma, oikealla kuva kampaamosta. Aika hyvin suunnitelmista näkee, millainen olisi lopputulos.

Eli sitten vaan toivotaan mukavia kampaamohetkiä asiakkaille ja hyviä työpäiviä kampaajille! :)
Ja kiitos kaikille, jotka ovat olleet remppahommissa mukana!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti