maanantai 6. huhtikuuta 2015

MAKUUHUONEEN SISUSTUS

Tämä on ensimmäisiä opiskeluaikaisia harjoituksiani toissa syksyltä. Esittelen tämän teille, koska saattaisin hyvin tehdä tämän tapaisen sisustuksen vielä nykyäänkin. Tosin piirtäisin sen koneella... 
 
Saimme pohjapiirustuksen, (jossa ei ollut pientä väliseinän pätkää) ja meidän piti suunnitella huoneeseen (19.7 m²) seuraavat toiminnot: lepo, säilytys, työskentely. Asukkaat saimme keksiä itse: minä valitsin pariskunnan, joista toinen työskentelee iltaisin ja viikonloppuna ajoittain paljonkin kotona.
 
Otin suunnittelun lähtökohdaksi sen, että työpiste pitää saada piiloon ja että työpisteestä pitää pystyä katsomaan ulos. Ja sen, että sisustus olisi mahdollisimman ajaton ja avara, rauhallinenkin.
 
 
POHJAPIIRUSTUS:

1) YÖPÖYTÄ (Bestå-laatikosto, Ikea), 2) SÄNKY (jenkkisänky, sängynpääty, päiväpeitto, tyynyjä, torkkupeitto), 3) VERHO (pimentävä laskosverho), 4) VALAISIN  (Edinburgh, "haitarivarsi"), 5) JAKKARA (tummaa puuta tai vanha lypsyjakkara yöpöydäksi) 6) VALAISIN (Vuolle-kattovalaisin), 7) PENKKI (kirpparilta tai antiikkiliikkeestä, vahataan tummanruskeaksi), 8) MATTO (Louis de Poortere palamatto Multibeige 8012), 9) LAATIKOSTO (Bestå, Ikea, kokonaisuus 300 cm leveä, vaatteiden säilytykseen), 10) VALAISIN (Club Vintage Interiors -pöytävalaisin), 11) TIKKAAT (rakennetaan vanhoista heinäseipäistä, vahataan tummanruskeaksi), 12) KAAPISTO (Elfan valkoinen lasiovinen liukuovikaapisto), 13) TUOLI (kustavilainen pinnatuoli), 14 VALAISIN (Nydala-seinäplafondi), 15) PEILI (Hemnes-peili, Ikea), 16) VERHO (pellavapolyesteriä), 17) TUOLI (Rudolf-työtuoli, Isku), 18) PÖYTÄ (valmistettu mittojen mukaan tammisesta massiivipuutasosta), ILMOITUSTAULU, TAULUHYLLYT, BYGEL-SÄILYTYSPURKIT, 19) VALAISIN (Gisela-pöytävalaisin, Airam), 20) SEINÄKAAPIT (Metod-keittiöjärjestelmä, Ikea), 21) LAATIKOSTOT JA SEINÄKAAPIT (Metod-keittiöjärjestelmä, taso sama kuin 18), 22) Palermo-kattovalaisin


Huoneeseen näkyvä työpisteen seinä on rauhallinen, koska toiminnot ovat päätyseinillä. Oikeassa reunassa lisäämäni seinän pätkä piilottaa taakseen paremmin työpisteen.
 

Runsaat pellavasekoitekankaiset verhot antavat huoneeseen pehmeyttä ja kätkevät taakseen työpisteen. On helpompi levätä, kun keskeneräiset työt eivät näy. :) Jos työpisteen pöytävalaisimeen laittaa valon ja kääntää sen takaseinään päin, saa verhon takaa kauniisti siivilöityvän tunnelmavalon makuuhuoneen puolelle.
Vasemmalla peili.

 

Työpisteen pöytälevyn jatkopalan voi kääntää työskentelyn ajaksi ylös.
 

Vasemmalla (seinän takana) näkyy työpisteen kaapit ja laatikostot ja monitoimilaite. Sängynpääty ryhdittää sänkyä. Runsaalla tyynyvalikoimalla saa ilmettä ja vaihtelua sänkyyn. Laskosverho valmistetaan pimentävästä kankaasta.
 

Laatikostoon mahtuu paljon vaatteita ja asusteita. Oikealla näkyvä kaapisto ei ole kattoon asti, jotta vaikuttaisi kevyemmältä.
 

Kaapiston päälle voi laittaa kauniita koreja tai laatikoita.
 
 
Tapetti- ja kangasmalleja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti