maanantai 25. tammikuuta 2016

VAATEHUONE OJENNUKSEEN

1960-luvulla rakennetun talon 3 m²:n vaatehuone on ollut entisellä omistajalla työhuoneena. Kun asunto hankittiin, työhuoneella ei ole ollut käyttöä, vaan sinne on viety kaikenlaista tavaraa. Nyt huoneesta halutaan vaatehuone, jossa on tarkoitus säilyttää pariskunnan kaikki sisävaatteet.
 
Toivomuksena oli tietty määrä koreja, tankotilaa, hyllyjä ja taso, jolla voisi laskostaa vaatteita. Matto ja uusi valaisin olivat myös toivomuslistalla. Päätimme hyödyntää mahdollisimman paljon olemassa olevia hyllyjä ja Elfan-kiinnityslistoja ja hyllykannattimia.
 
Lautalattiasta toivottiin valkoista  ja seinistä harmaita. Katto jää nykyiselleen. Huoneessa on liukuovi, jonka eteisen puoli on peiliä.
 
Suunnittelun haasteena ovat ikkunaseinällä toisessa nurkassa olevat sähkö- ja telejohdot, toisen seinän lämpöpatteri, katon muoto, ilmalämpöpumpun putket ja se, että oven kummallakin puolella seinän syvyys on vain 52 cm, jos otetaan ovilistatkin mukaan.
 
 
Asiakas saa enemmän kuvia ja materiaali- ja kalusteluettelot. Esittelen tässä vain päälinjat:
 
 
Vaatehuone ylhäältä päin katsottuna

 
Vaatehuone ovesta katsottuna
 
 
 
Vaatehuone ovesta katsottuna (oviseinä poistettu piirustuksesta)
 
Ikkunaseinälle lyhennetään entinen taso, jonka alle hankitaan 2 pienireikäistä  Elfan Mesh Basic -koripakettia mm. alusvaatteille ja sukille. Tason yläpuolelle seinälle hankitaan Ikean shampoo-kori, joka kiinnitetään lyhyeen valkoiseen verhotankoon. Siihen on hyvä laittaa esimerkiksi huiveja.
Ikkunaan ommellaan harmaa/harmaavalkokuviollinen valelaskosverho. Se on vähän turhan matala, mutta hyllyn vuoksi sitä ei voi laittaa korkeammalle. Siitä tulee kuitenkin sen kokoinen, että on ulkoa katsottuna yhtenäinen viereisen huoneen verhojen kanssa.
Ikkunaseinä
 
 
Huone on vain 162 cm leveä, joten koritelineitä ei voinut laittaa molemmille seinille, koska silloin keskelle olisi jäänyt liian vähän tilaa. Näin ollen koritelineet keskitetään toiselle seinälle. Valitettavasti koritelineet tulevat sentin pari oviaukon eteen ja ripustetut vaatteet saman verran, mutta muuten tankotilaa ei saada tarpeeksi.
Ylähyllyllä säilytetään mm. matkalaukkua ja hyllyn korkeus määräytyi ikkunan, oven ja ilmalämpöpumpun putken mukaan. Hyllyn alapuolelle tulee entinen vaatetanko ja lattialle hankitaan Elfan isoreikäiset koritelineet. Seinälle saadaan tilaa eripituisille ripustettaville vaatteille. Vasemmanpuoleisen koritelineen tilalle voi laittaa myös 45 cm:ä syviä hyllyjä.
Tilaa ripustettaville vaatteille ja Elfan koritelineet toisella sivuseinällä
 
Toiselle sivuseinälle ovensuuhun hankitaan Ikean ulosvedettävät housutelineet, jotka kiinnitetään seinään ja pystysuoraan levyyn. Muuten seinälle laitetaan entisiä 35 cm syviä hyllyjä, joille voi laskostaa vaatteet. Ylempiä hyllyjä ei laiteta enää ikkunaseinään saakka, jotta ikkunan saa auki. Hyllyihin tehdään päädyt tueksi tavaroille.
Hyllyt ja ulosvedettävät housutelineet toisella sivuseinällä
 
Lattialtakin löytyy tilaa hyllyjen alta muutamille tavaroille.
Vaatehuone ikkunaseinältä ovea kohti katsottuna
 
Lattia maalataan Tikkurilan Betolux Akva -lattiamaalilla:joko listavalkoisella S 0502-Y tai sävyllä paperi F497 ja seinät  harmaalla Tikkurilan Remontti-Ässällä, sävy H499. Valitsin harmaista aika vaalean sävyn, jotta huone olisi rauhallisempi, sillä hyllyt ym." katkovat" seinäpintaa.  Ikkunat ja kaikki listat maalataan puolikiiltävällä Tikkurilan Kaluste-Helmellä, väri S 0502-Y.
Kattoon hankitaan uusi Trion valaisin ja lattialle harmaa VM-Carpetin Code -nukkamatto, koko 60x120 cm. Se on mukavan lämmin paljaille jaloille, varsinkin kun huone ei ole välttämättä kovin lämmin pakkasilla. Huoneeseen voi hankkia myös muunlaisen maton, jonka leveys on 60-70 cm ja pituus 100-120 cm.
 
 
Vasemmalla Tikkurilan seinä- ja lattiamaalien sävyt, VM-Carpetin Code-matto, Elfan koritelineet, Ikean kori ja ulosvedettävä housuteline. (Kuvat valmistajien sivuilta.)
 
 
Omalla työllä ja kohtuuhinnalla vaatehuoneesta tulee toimiva ja aika selkeäkin. :) 

 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti