maanantai 17. huhtikuuta 2017

ANNASTIINAN HIUSSALIN LAAJENNUS

 
Annastiinan Hiussalin avajaisia vietettiin vuonna 2013. Kuvia kampaamosta silloin voit katsoa täällä. Myöhemmin Annastiina sai työkaverin, ja tilaa oli hyvin heille molemmille. Viime syksynä tarvittiin kolmas asiakaspaikka, ja se tehtiin edellisten jatkoksi. Niitä kuvia on täällä.
 
Annastiina on etsinyt uusia, isompia tiloja, jotta jokaisella asiakkaalla olisi yksityisyyttä, ja mahdollisuus viettää rauhallinen hetki kampaamossa. Tarvetta oli myös laajemmalle tuotevalikoimalle.
 
Vuosien varrella on tullut kokemusta siitä, mitkä ovat kalusteiden ihanteelliset mitat ja etäisyydet ja sijoitukset ym. ja kuinka paljon tarvitaan työskentely- ym. tilaa mihinkin. Niistä on palaveerattu kevään aikana ahkeraan ja olen tehnyt niiden pohjalta monia luonnosteluja ja 3D-piirroksia, joiden pohjalta olemme arvioineet mahdollisia uusia tiloja.
Paljon on työtä jo tehtynä ja lisää tulossa. Kuvassa näkyvät piirrokset eivät ole suunnitelmia, ainoastaan luonnoksia mitoituksia varten. Jokaiselle asiakkaalle tulee yksityisyyttä ja jokaiselle kampaajalle hyvät työskentelytilat.
 
Kun tuli tietoon, että Asuntotoimisto muuttaa Hiussalin naapurista pois, alettiin pohtia mahdollisuutta laajentaa siihen. Eräs sunnuntai-ilta istuimme vielä myöhään Annastiinan kanssa mittailemassa ja  luonnostelemassa, että saadaanko kaikki 6 asiakaspaikkaa ja muut tarvittavat toiminnot mahtumaan sopivasti tänne. Onnistuisi, mutta järjestyykö tilat lupien ja muiden asioiden puolesta. Sanoin Annastiinalle, että alan suunnittelemaan vasta, kun tilan saanti varmistuu. Sovimme niin. Ja sitten seuraavana aamupäivänä Teuvo Loman soittaa Annastiinalle, että hänen kampaamonsa on yksi niistä kolmesta Suomen kampaamosta, joka on voittanut Unelmien Salonki -kilpailussa hänen sisustussuunnitelmansa. Huh-huh! :) Mikä voitto! Ja mikä ajoitus!  Ja sitten lopulta vielä tila-asiakin ratkesi. :)
 
Unelmien Salongissa on mukana kampaamoalan tukku Hairmail ja Pinni-lehti. Hieno tilaisuus, johon kannatti ehdottomasti tarttua! Olen niin iloinen Annastiinan puolesta (vaikka olisinkin halunnut itse suunnitella hänen kampaamonsa, ja niin Annastiinakin oli ajatellut). No, nyt Teuvo suunnittelee ja minä olen mukana projektissa Annastiinan kanssa. Mielenkiintoista! Toki minullekin jää hommaa: ainakin takatilojen yms mitoituksia, materiaalien etsimistä, remontin suunnittelua ja sitten jotain "pikkujuttuja". Ja tietysti tarkistan Annastiinan kanssa tulevat suunnitelmat. 
 
 
Teimme etukäteen jo vaatimus-/toivomuslistat Teuvolle, jotka annoimme hänelle pohjapiirrosten kera. Annoimme myös luonnoksia, joihin olin laittanut minimimittoja. Piirsin etukäteen tilaa 3D:nä, jotta pystyimme katsomaan vähän näkymiä, kulkureittejä, tilojen sijoittelua yms. Näiden ja keskustelujen pohjalta Teuvo alkaa suunnitella kampaamoa.
 
(Kuvassa tarkastelen Teuvon kanssa Annastiinan toivomusten ja  mitoitusvaatimusten mukaan tekemiäni papereita.)
 
 
 
Teuvo oli siis kampaamossa viime viikolla useamman tunnin. Hän oikeasti kuunteli kaikkia toiveita ja hänellä oli kyllä hyviä ideoita ja ehdotuksia. Luottavaisin ja jännittyneinkin mielin odotellaan suunnitelmia.

Annastiina ja Teuvo
Remontista ei ole tulossa vaihekuvia tms, mutta valmiin kampaamon esittelen sitten kesällä näilläkin sivuilla. :)  
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti