lauantai 15. huhtikuuta 2017

KEVÄTMESSUILLA HELSINGIN MESSUKESKUKSESSA 8.4.2017

Kevätmessut Helsingin messukeskuksessa ovat aina niin inspiroivat. Sen ovat huomanneet "muutamat" muutkin, joten kuvaaminen oli tosi haastavaa. Eli jos ihmettelet sumennettuja alueita, niin olen poistellut ihmisten kasvoja... Mutta toivottavasti sinäkin saat inspiraatiota näistä kuvista.
 
Yleiskoristelualueen teemana oli tänä vuonna  Täällä Pohjantähden alla, joka esitteli satavuotiaan Suomen sielunmaisemaa.

 
 
 
 
Kasvihuoneen, joka tässä tapauksessa on kesähuone, molemmin puolin on kivetyt istutusaltaat: toisella puolella kukkaistutukset, toisella yrttejä yms.

 

 
Kauniit vaaleanpunaiset kukkivat puut ovat ruusumanteleita:

Pihataivas teineille eli oleskelukatos puutarhassa. Ehkä en ole enää ihan teini ;), mutta kelpaisi ehdottomasti tuon tapainen itsellekin (no mieluummin eri värisenä ja ilman hirveä...)

Ja mikä risukruunu!

Rakennetun mäen huipulla oli myös katos risukruunuineen, mutta sinne ei päässyt. Sen alapuolella oli hämyinen tunneli, joka oli valaistu pienillä tähtimäisen valon antavilla tuikuilla  ja jossa sai haistella erilaisia metsän tuoksuja.
 
Mäen toiselta puolelta laskeutui puro, jonka alastulo ja lähellä olevat valot oli valaistu kauniisti (mutta en saanut yhtään kelvollista kuvaa valaistuksesta).
 


Sadevesikourusta rakennetut yrttien ja kukkien istutushyllyt: (Ohjeet näihin ja muihin alueen tee-se-itse -tuotteisiin pitäisi saada ladattua täältä, mutta en saanut niitä itse auki)
 
 
Suomalaista designea:

 


 

Uusi Nuotiopiiri -yleiskoristelualue Oma mökki-alueella:

 


Keskikäytävällä oli kukka-asetelmia suunniteltuna Tarja Haloselle (ylin kuva) ja presidenttien puolisoille.

Olin taas kuuntelemass Eva Wuiten esityksiä pihasuunnittelusta ja aiheesta "Vihreä tekee hyvää". Jälkimmäisessä oli mukana myös muut Garden Livingin työntekijät. Olen aina tykännyt Evan suunnitelmista Huvila ja Huussi -ohjelmassa ja hänen esityksistään ja osastoistaan messuilla. 

Eva puhui toki paljon muutakin, mutta erityisesti siitä, mitkä tilat pihassa voivat hänen mielestään olla vierekkäin. Ihmetteli, että mökillä/terassilla laitetaan ruokailualue ja esim. palju vierekkäin!!! Mutta kenen kodin sisätiloissa on näköyhteys keittiöstä kylpyhuoneeseen ja päinvastoin? Mökilläkin tilojen väliin voisi laittaa esimerkiksi sermin, istutuksia tai jotain muuta.
 
Eva jakoi ulkotilat A-, B- ja C-tiloiksi verraten niitä myös kodin sisätiloihin (tein muistiinpanoja ja pitäisi olla ainakin suunnilleen oikein)
A-tilat:  eteinen (tervetuloa kotiin!), olohuone (oleskelu ulkona), ruokailutila (ruokailu ulkona), keittiö (ruoanlaitto ulkona)
B-tilat: lastenhuone (lasten leikkipaikka ulkona), kasvihuone, laituri
C-tilat: kodinhoitohuone (mm. mattoteline), huussi, kylpyhuone (esim. palju), puuvaja, autotalli
Kun suunnitellaan tiloja, niin A+B (siis vierekkäin tai näköyhteys) ok,  B+C ok, mutta A+B ei!
 
Puhui vielä mm. siitä, että
  • ei kompostia, roskista, mattotelinettä tms sisäänkäynnin yhteyteen
  • ei kalan perkkausta ja auringonottoa rinnakkain
  • lasten leikkipaikka kannattaisi sijoittaa oleskelutilojen yhteyteen
  • kannattaa suosia 120 cm leveitä kulkureittejä varsinkin jos on vanhuksia tai pikkulapsia: mahtuu kävelemään rinnakkain, kulkeminen on turvallisempaa ja tasapaino helpompi pitää
  • pihanrakentamisessa perustukset ovat kaiken  A ja O
 
Tykkään kovasti Eva Wuiten tyylistä. Jos sinäkin, niin tiedoksi, että avaavat toukokuussa Espoon Mankkaalle lifestyle-myymälän.... Sinne haluan kyllä mennä...
 
 
Seuraavat kuvat ovat GardenLivingin messuosastolta:

 
Plantagenin osastolla:Terassi-lehden osastolla:Lattiavalaisin terassilla, upotetut kukkalaatikot kaiteessa (en muista, mikä osasto)


Tamarin varjo kestää 22 m/s tuulen. Tämän näköisiä varjoja oli monilla huonekaluliikkeiden osastoillakin. Kiva, kun pylväs on sivussa eikä keskellä.


Maskun osastolla oli Retro-kalusteet. Tuolit näyttävät kevyiltä, mutta olivat yllättävän painavat. Uskoisin, ettei tuuli ihan helposti kaada.
 

 
Tikkurilan osastolla esiteltiin Suomi 100 juhlavuonna Suomen suosituimpia puutalovärejä alueittain. Kannattaa katsoa Tikkurilan esite täällä.
Pihakiveyksiä:
Ulkovalaistuksia:


 
Nämä ulkovalaisimet ovat kannettavia. Ne saa ladattua USB:llä ja valot palavat yhdellä latauksella noin 6 tuntia eli juuri mukavasti illan ajan. Kauniit Laine-tarjoiluastiat on valmistettu haapapuusta (Muoto2).

Amppeleita jonkun koulutusyhtymän osastolla:

AJK:n osastolta:
(AJK eli Ammatillinen Jatkokoulutus kouluttaa visualisteja ja sisustussuunnittelijoita.)

Tulevia tapahtumia:
 
BoLivingillä on aina niin tyylikäs messuosasto, niin nytkin. Jaettavana oli heidän julkaisunsa myytävistä kohteista. Sanoisin, että tyylikäs sisustuslehti. 
 
Ja tässä minulle uusi "korkkituttavuus"  Muratto.
 
Messuilla oli vaikka kuinka paljon kukkien, taimien, siementen, juurakkojen ym. myyntiosastoja, mutta niistä ei ole kuvia. Ainoastaan omista ostoksistani... 50 kerrottua tulppaania 15 euroa. Olivat kuivia, joten ensimmäiset 30 ilahduttivat pääsiäiseen saakka ja loput 20 pääsiäisenä. :)
 

Valkoista monivuotista jaloleinikkiä en voinut vastustaa. On toistaiseksi sisällä kukkaruukussa ja alkanut jo kukkiakin enemmän.

Ja ainahan minä tulen kotiin valkoisen hortensian kanssa...

Jos olet innostunut suunnittelemaan itse omaa puutarhaasi, niin löysin Terassi-lehden sivuilta tietoa ilmaisesta suunnittelutyökalusta viaGarden-yrityksen sivuilla. Sitä ei voi käyttää kaupalliseen tarkoitukseen, mutta omaksi iloksi kyllä. Jos haluat tutustua siihen niin se löytyy täältä. Nopealla vilkaisulla vaikutti mielenkiintoiselta.
 
Minulta on jonkin verran kysytty pihasuunnitelmia, mutta niihin minulla ei ole osaamista. Innostusta ja ideoita osaamista kylläkin. :)  Mutta terasseja, sisäänkäyntejä, oleskelualueita, viherhuoneita, leikkimökkejä  yms kyllä suunnittelen (ilman perustusratkaisuja). Ja niitäkin saa 3D:nä.
 
Meidän pihaihmisten sormet jo varmaan syyhyävät multaan... Sitä odotellessa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti