sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

KEVÄTMESSUT 2015


 
Tältä hyllyltä oli pakko ostaa hempeän vaaleanpunainen hortensia kotiin.


Kevätmessuilla  Helsingin messukeskuksessa oli useammat pihaan, kotiin ja mökkiin liittyvät messut samalla kertaa. Seuraavat kuvat ovat Kevätpuutarha-messuilta, lähinnä yksityiskohtia terassin tai parvekkeen sisustukseen.

Eva Wuite oli suunnitellut niin hienon Pihaelämää-alueen messuille: modernin pihan, perinnepihan, mökkipihan ja lapsiperheen pihan. Olen ollut jo vuosikausia Evan töiden ihailija, ja nämäkin pihat olivat mielestäni ideoiltaan ja toteutuksiltaan niin hienoja! :) Kuvissa muutamia yksityiskohtia, sillä kokonaisuuksien kuvaaminen oli lauantaipäivänä "hieman" haasteellista, koska oli sen verran ruuhkaa... Lisää kuvia ja tietoja tästä alueesta löydät mm. Messukeskuksen, ForSeasonsin ja GardenLivingin sivuilta (sekä kotisivuilta että facebookista). 


Moderni piha: Pihalla oli useampi tammi (?) ruukussa ja oksat kasvoivat ristikon tuella vaakasuoraan. Eva Wuite kertoi, että Hollannissa terassien kulmissa on vastaavanlaisia: tarpeeksi iso "oksakatos" toimii aurinkovarjona.
Alla näkyvästä terassilaudoituksesta lähikuva oikealla: laudat ovat etikkakäsiteltyä mäntyä.
 

Moderni piha
(Kuvan vasemmassa alakulmassa näkyy hieman pitkästä kapeasta "suihkulähdealtaasta", jonka vesilähde näkyy paremmin alemmassa kuvassa.)
 

Moderni piha
 

Trukkilavasta tehty yrttiteline oli perinnepihalla.
 

Mökkipihan kukkaruukut oli rakennettu pystysuuntaisista laudoista.
 

Lapsiperheen pihan ruokailukatos
 

Ruukutuspöytä lapsiperheen pihalla
 

Lapsiperheen pihalta
 


Lapsiperheen pihan ruukusta löytyy kukkien keskeltä myös pari munaa


 
ForSeasonsin ja Gardenlivingin messuosaston etureunan tulppaanit
(messuosaston kuvia löydät täältä)
 

Kävin kuuntelemassa Eva Wuiten ja Mia Oksasen esityksen "Vanha piha viihtyisäksi" ja Eva Wuiten "Trendit puutarhassa". Paljon innostavaa, hyvää asiaa! :)
 
Kovasti korostivat sitä, että piha on olohuone ja tarkoitettu asukkaiden rentoutumiseen ja viihtymiseen ja että siellä olisi hyvä olla töitä asukkaille sopivasti, mutta ei liikaa. Ja vaikka piha olisi joskus tehty kuinka hyvin, vaatii se jatkuvaa huolenpitoa pysyäkseen kauniina. Hyvä vertaus oli se, että miltä koti näyttäisi, jos siellä ei imuroitaisi kolmeen kuukauteen...
 
Eva kehotti rohkeasti yhdistelemään keskenään kukkia, yrttejä, heiniä jne. Ja jos niitä istutetaan ruukkuihin, niin tarpeeksi isoihin ja mieluummin sellaisiin, jotka voivat olla talvet ulkona. No, olihan messuilla tietysti paljon muutakin katseltavaa:

Pihaelämää-ohjelmapisteen seinällä oli mielenkiintoiset seinäkoristeet

 

Eipä ole tullut mieleenkään, että ylösalaisin olevaan pyykinkuivaustelineeseen voisi laittaa valot ja verhot... Kuva Varaxin osastolta.
 


Varaxin osastolta
Ruduksen osastolla oli nämä Luhta Home Gardenin "kukkaruukut"


Ruduksen osastolta

Harjateräs on kyllä monikäyttöistä...
 

Lisää kuvia ja tietoa Peeta Peltolan blogissa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti