keskiviikko 25. maaliskuuta 2015

TUOLIEN ISTUINOSIEN VERHOILU JA ISTUIN- JA NISKATYYNYJEN PÄÄLLYSTÄMINEN

Sisustusalan yhteisen ammattitaidon ja sisustus- ja huonekalutekstiilien näyttötyönä minulla oli rintamamiestalon työ-, olo- ja ruokailuhuoneen sisustussuunnitelman tekeminen ja sisustustekstiilien suunnittelu ja valmistaminen näihin tiloihin. Toivomuksena oli ajaton, yleisilmeeltään vaalea sisustus, jossa ei korostu 1950-luvun henki.
Tästä kohteesta esittelen teille ruokapöydän tuolit ja keinutuolin:

Ruokapöydän tuoleja oli kaikkiaan 10 ja niiden istuinosat verhoilin Lauritzonin Fiore-kankaalla (väri 642). Kangas sopi sävyltään hyvin ruokailuhuoneen tapetteihin ja sitä oli tosi miellyttävä käsitellä kaikissa työn vaiheissa: se oli tiivistä, mutta sopivan taipuisaa.

Tuolin istuinosia olen verhoillut aikaisemminkin, mutta sujuihan se paremmin nyt, kun olin saanut oikein kunnollista verhoiluopetusta. Tällaisia verhoiluja voin tehdä myös Unelmaneliöt-yrityksessäni kokonaisvaltaisten sisustus-suunnitelmien yhteydessä :).


Keinutuoliin tarvittiin uusi istuintyyny ja niskatyyny. Asiakas valitsi istuintyynyyn haluamansa paksuisen ja kovuisen vaahtomuovin, jonka tilasin piirtämäni kaavan mukaiseksi Vormusta. Sieltä on myös niin ikään mittojen mukaan tilattu niskatyynyn vaahtomuovi.

Kankaaksi valittiin tiivis, eläväpintainen tummanruskea kangas, joka sopi jo olemassa olevaan sohvaan ja joka muodostaisi puuosien kanssa yhtenäisen kokonaisuuden: Orient Occidentin Aqua-Clean-mallistosta löytyi sopiva eli Arla 31.
Vaahtomuovi oli napakkaa ja muoto "kiemurainen", jota ihan nopeasti en sitä ommellut. Onnistui kuitenkin hyvin, kiitos "miljoonan" kohdistusmerkin :).
 
 
ENNEN                                                        JÄLKEEN
Niskatyynyn päälliseen ompelin tarranauhakiinnityksen, joten niskatyynyn saa napakasti paikalleen ja helposti irrotettua puhdistusta varten.

Uusilla päällisillä saa mukavasti ilmettä myös kuutioihin, raheihin ym.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti