perjantai 22. huhtikuuta 2016

ISOT RUUKUT TERASSILLE

 
TEE ITSE RUUKUILLE UUSI PINTA


Terassin sisustusta täydentävät mukavasti ruukut, erityisesti isot (ja valitettavan usein kalliit). Jos löytää edullisesti sopivan kokoisia ja muotoisia ruukkuja, niin niitä voi päällystää myös itse. Silloin saa juuri haluamansa värin ja pinnan. Ja toki ruukkuja voi myös pelkästään maalata. Mm. Tikkurilan sivuilta löytyy kivoja ruukkuohjeita ja muitakin pihasisustukseen liittyviä ohjeita. Kotona olevia vanhoja ruukkuja saa pinnoittamalla ja/tai maalaamalla uudistettua mukavasti. Pintavaihtoehtoja on nykyään monenlaisia.
 
Kuvan ruukut ovat isoja, punasaven värisiä tarjousruukkuja. Puhdistuksen jälkeen käsittelimme ne joka puolelta huolellisesti kosteussululla. Päälle laitoimme (muistaaksemme) saneerauslaastin ja sen päälle vielä sokkeleihin tarkoitetun  Yki-rouhepinnoitteen, jonka pystyy sävyttämään (saattoi olla tuolloin eri nimellä, mutta vastaava tuote kuitenkin). Saneerauslaastia ja rouhepinnoitetta laitoimme myös ruukkujen sisäpuolelle niihin kohtiin, jotka jäävät näkyviin.  

 

Ruukut ovat olleet kuusi vuotta ulkona kesät talvet, eikä niihin ole tullut yhtään poretta tai lohkeamaa. Joten uskallan suositella. On kuitenkin huomattava, että ruukut ovat katetulla terassilla eivätkä esimerkiksi kastu sateella, mutta esimerkiksi pakkasta tilassa on talvella ihan saman verran kuin ulkona. Tarkkoja hintoja en muista, mutta kaikkien neljän ruukun tarvikkeet maksoivat yhteensä suunnilleen saman verran kuin yksi "kunnollinen" ruukku puutarhamyymälässä. Raha olikin silloin suurin syy näiden tekemiseen.

Suuremmat ruukut ovat aina nurkissaan. Kesällä laitamme yleensä toisen seuraksi molemmat pienemmät ruukut ja toinen on yksinään. Talvella laitamme ruukut yleensä symmetrisesti. Alemmassa kuvassa ruukkuihin on juuri laitettu syysistutukset. Tuijiin laitamme talvisin pienet kirkkaat tuikut. Ja talven jälkeen tuijat istutetaan jonnekin pihalle, mikäli ovat selvinneet talvesta kunnialla ;) .
  


 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti