keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

PÖYTÄLIINAT RULLILLE

 
Esittelen pyynnöstä tämän parikymmentä vuotta vanhan pöytäliinojen säilytystelineeni täällä sivuillani, vaikka se kaipaisi kyllä jo vähän stailaamista. :) Esittelen sitten uudestaan, kun edessä on kivampi verho, ja koko vaatehuone on esittelykunnossa  - mikäköhän päivä... ;). (Oman kodin säilytysratkaisuista olen aiemmin esitellyt tuulikaapissa olevan kenkäkaapin, johon voit tutustua täällä.)
 
Säilytin aiemmin vaatehuoneen hyllyllä rullilla pellavapöytäliinoja, raanuja, joitakin kankaita yms. Aina tarvitsemani oli alimmaisena ja takimmaisena, rullat aukenivat ym. ärsyttävää... Ratkaisu löytyi sitten vaatehuoneen tyhjältä seinältä, siis lattialämmityksen jakotukin yläpuolelta. Isäni teki siihen pöytäliinojen säilytystelineen ideani pohjalta.


 
 

 

Seinässä on päädyt, joihin pyöreät puukepit kiinnittyvät. Puukepeissä on tukevat pahviset kangasrullat, joissa tekstiilit rullattuina. Aremmat olen vielä suojannut kaavapaperilla.

Katossa on tavallinen U-kisko, verhon yläreunassa verhonauha koukkuineen, molemmissa päissä pysäyttimet. Avasin verhon kuvauksen ajaksi. Normaalisti pidän sen kiinni, ja nappaan vain rullan  avoimesta päästä. Toisinaan jätän rullien päälle myös silitetyt pöytäliinat roikkumaan ja odottamaan pöytiin laittoa.
 
Kun joskus laitan tähän uuden verhon, niin teen sen hieman leveämmäksi ja laitan kiinnityksen ovensuuhun, jotta rullan päät eivät näy oviaukosta.
Oven viereisessä päässä sekä päätylevyssä että puukepissä on kolot, jotta puukeppi pysyy hyvin paikoillaan. Kauimmaisessa päässä on vain pyöreä reikä, jonka takana levy, jottei puukeppi putoa.


 

Edulliseksi, tilaa säästäväksi ja toimivaksi osoittautunut ratkaisu. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti