sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

RUUKUTUSPÖYTÄ

Aloittelin eilen kevään kukkahommat orvokkien istuttamisella, ja nappasin samalla ruukutuspöydästäni kuvan. Tässä taas näitä puoli-ilmaisia itse tehtyjä juttuja :). Ja tällä kertaa selkä ja niskat kiittävät...
 

Muistatteko, kun MTV3:lla tuli yli kymmenen vuotta sitten Pioni-ohjelma, jossa Eija Klaucke suunnitteli pihoja ja terasseja? Itse katsoin kaikki jaksot moneen kertaan ja otin silloin talteen ruukutuspöydän ohjeet, koska oikeasti tarvitsin sellaisen. Kun kasvattelee kukkia ja vihanneksia siemenistä asti ja näprää pikkuruukkujen kanssa tai istuttelee kukkia, niin hyvä työasento on tärkeä. Niinpä isäni (jälleen kerran) nikkaroi pöydän ohjeen mukaan. Tason korkeus mitoitettiin täsmällisesti pituuteeni sopivaksi, joten työskentelykorkeus on täydellinen. Ylähyllylle mahtuu hyvin purkkeja ym. ja alas hieman isompia säilytettäviä. (Taustalla vanhat patjajouset odottavat pääsyään köynnöshortensioiden tueksi.)
 
Pöytä on rakennettu jämämateriaaleista ja oli aika kirjava valmistuttuaan. Mutta käsittelin sen Teknoksen Woodexilla ja komia tuli ;). Nyt on tosin jo vuosien saatossa vähän kulahtanut, joten pitäisi käsitellä uudelleen. Olin ajatellut värin sopivan terassin tummanruskeisiin kalusteisiin, mutta päätinkin viedä ruukutuspöytäni takapihalle puuvaraston päähän. Tällä "mullankäsittelytaidolla" on parempi niin...
 
Ruukutuspöydän ohje on saatavana edelleen. Voit katsoa sen täältä (on sivun lopussa).
 
Jos tykkäät Eija Keckmanin (ent. Klaucke) tyylistä, niin suosittelen käymään Eijan elämyspuutarhassa Ruotsinpyhtäällä.  Kävimme siellä muutama vuosi sitten Porvoossa käydessämme (ai niin, Porvoossahan on se ihana vanha rautakauppa) . Eijan puutarha oli kooltaan pienempi kuin olin etukäteen kuvitellut, mutta paljon kaunista katsottavaa ja ihania ideoita.
 
Puutarhassa oli matkailumainoksia lähellä olevasta Strömforsin ruukista. Päätettiin poiketa sen kautta, kun kerran siinä lähellä olimme. Onneksi menimme. Hieno paikka!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti