maanantai 12. syyskuuta 2016

HABITARE 2016 1/2

Tänä vuonna Habitaren messuosastot oli tehty mielestäni aiempaa mielenkiintoisemmiksi. Mukavaa oli myös se, että oli monenlaista katsottavaa: paljon vahvoja värejä ja erilaisia väriyhdistelmiä; luonnonmateriaaleja ja viherkasveja. Tässä messukuviani, jotka laitan kahdessa osassa.
 
Signals-messuosastolla oli trendianalyytikko Susanna Björklundin kokoama näyttely, jossa esiteltiin sisustuksen trendejä ja luotausta myös tulevaisuuteen. Teemat olivat "Sotku", "Rakkaus kodissa", "Juuret" ja "Taidetta vai muotoilua?". Aloitetaan näillä kuvilla:
 

Huomaa pastellisävyinen, kalanruotokuvioinen lattia!


Messuilla oli tänä vuonna useita teema-alueita. Seuraavaksi kuvia Asun-lehden kokoamalta osastolta:
 

Tikkurilan osastolla oli herkullisia maalipintoja ja jänniä väriyhdistelmiä, joihin kaikkiin sai myös maalitiedot ja värimallit mukaan. Osaston keskellä sai havainnollisesti katsoa, mikä vaikutus valon lämpötilalla on värisävyihin ja miten värit näyttävät erilaisilta eri tietokoneiden näytöillä katsottuna ja eri tavalla tulostettuina. Taas kerran vahvistui se, että värit kannattaa katsoa aidoilla malleilla siinä tilassa, johon väri tulee.

Bo LKV:n osaston sohva oli mielestäni kaunista kangasta. Sohva ja tyynyt: miten ihanat pinnat :) (alempi kuva).Matri oli itselleni uusi tuttavuus: vuoteita, sängynpäätyjä, vuodetekstiilejä. Kivat tikkaukset päädyssä ja tyynyissä; lakanat kaunista pellavaa.


Tässä Design from Finland: Pihlgren & Ritolan tapetti, Familonin sänky ja vuodetekstiilit, Puulonin yöpöydät.


Nordic Swan Homen tuotteita olen ihaillut jo aiemmin: ihania neulepeittoja ja -tyynyjä, ulkokäyttöön sopivia löhöilytyynyjä ym. kotiin tai mökille.


Rauhallista ja tyylikästä tunnelmaa Interfacen osastolla. Listoilla saisi tunnelmaa omaankin kotiin.

 
Pidin Noblessen osaston seinäpintojen, kaapinovien ja tasojen väreistä, mutta erityisesti saarekkeen, kaapiston ja ruokapöydän mittasuhteista ja sijoittelusta.Tulikiven osastolta:


Ja vielä monista näyttelyistä kuvattuja yksittäisiä tuotteita:

(Lisään tekijän tähän myöhemmin)

Elina Helenius & Innofusor Oy

PICCOLO, Petteri Häkkinen

MY PRIVATE AREA, Heidi M. Huovinen ("vaatenaulakko")

Tuulia Penttilä

(Lisään tekijän tähän myöhemmin)

Timo Ripatin suola-, pippuri- ja yrttimyllyt

Hanna Särökaaren Kerä-amppeli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti