sunnuntai 18. syyskuuta 2016

TOSI EDULLINEN TUOLILÖYTÖ LASIKUISTILLE

Kävi kerrankin niin hyvä tuuri, että on ihan pakko kertoa: meillä on lasikuistilla uudet tuolit. Tosin ne olisivat sopineet meillä moneen muuhunkin huoneeseen, mutta tänne ne nyt jäävät.
 
Olin kesällä Rauman Askolla ihan muissa asioissa, kun huomasin nämä parinsadan euron hintaiset tuolit 99 €/kpl. Tuolien ulkonäkö miellytti, joten oli ihan pakko muuten vaan koeistua. Hyvät! Myyjä tuli palvelemaan ja huomautti, että hinta ei ole 99 € vaan 25 €! Siis 25 €/kpl! Heillä oli silloin mallikappaleiden poistopäivät - joista en tiennyt mitään - ja näitä oli vain kaksi jäljellä, joten siksi noin edullinen hinta. Heti ostin. :) En edes tuonut kotiin sovitettavaksi. Asko valmistaa tuolia edelleen (klik), mutta ei enää tämän värisenä.  
Tuoli on kivan näköinen takaakin päin: 

 
 
Tikkauksetkin ovat siistit:

 
 
 
 
Lasikuistimme on olohuoneen ja terassin välissä ja on kooltaan 7 m². Huonekorkeus on tässä huoneessa vain 240 cm talotehtaan kattotuolivirheen vuoksi. (Hyvittivät siitä kuitenkin niin hyvin, että annoimme olla.)
 
Ikkunoiden päällä oli ennen hylly, jonka päälle kokosin kaikki tyttöjen pienenä saadut ihanat kukkakimput. Olivathan ne alkuvuosina nättejä, mutta eivät enää viime vuosina. "Aika" pölyisiäkin saattoivat olla, kun ei viime aikoina uskaltanut niitä enää paljoa siirtää...  Hyllyn alla oli rullaverhot ja U-kiskot. Voi kuinka olin jo vuosikausia kyllästynyt noihin hyllyihin ja verhoihin ja tuohon pyöreään pöytään. Verhot olivat jo aivan virttyneetkin. 
 
ENNEN
 
Hyllyt kannattimineen löysivät paikkansa varaston seinältä, ja tuoleille ja pöydälle on jo uusi koti. Ja meillä on nyt uudet tuolit! :) Pöydäksi siirsimme mummoni ompelukoneen toiselta seinältä. Matto on jäänyt meille toisen tytön huoneesta ja löysi nyt paikkansa täältä, ainakin toistaiseksi.
 
Ompelin huoneeseen uudet, pimentävät laskosverhot pellavanvärisestä Svaneforsin kankaasta. Kiinnitin verhot 20 cm ikkunalistojen yläpuolelle, jotta ikkunoista tulisi mahdollisimman paljon valoa sisälle ja jotta huoneeseen tulisi korkeampi fiilis. Ja tulikin: kun vertaa ylempää ja alempaa kuvaa, niin ero on aika selvä. Tykkään.
 
 
JÄLKEEN
 
 
Esittelen huonetta tarkemmin ennen-jälkeen kuvin myöhemmin, kunhan olen päällystänyt uuden sohvan (siis mummon ja ukin vanhan), joka vähän näkyy kuvassa oikealla. Ja ompelen sivuverhot ainakin toiseen reunaan.
 
Palataan niihin asioihin myöhemmin, koska näillä nyt pärjätään. Minulla on nimittäin iso, mukava suunnittelutyö edessä :) , ja todennäköisesti osallistun toteutukseenkin. Siitä myöhemmin. :)
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti