maanantai 11. heinäkuuta 2016

IHANIA PELLAVATUOTTEITA JA KIVOJA SISUSTUSESINEITÄ TALLINNASSA
Tunnustanpa tässä julkisesti, että olin ekaa kertaa Tallinnassa... :)  Sain hyvät kauppa-, ravintola-, hotelli- ja taksivinkit, että kiitoksia vaan!
 
Monessa blogissa hehkutettiin keskustassa, lähellä Raatihuoneen toria, olevaa ZIZI-pellavaliikettä (kartta ja kuvia täällä). Eikä todellakaan turhaan! IHANA LIIKE, jossa oli tyylikkäitä pellavatuotteita ja hinnatkin mielestäni kohtuulliset. Pellava näytti ja tuntui erittäin laadukkaalta. Tosin käyttökokemusta minulla ei niistä vielä ole.  
 
Liikkeessä oli väreittäin lajiteltuna vuodetekstiilit, päiväpeitteet  tai paremminkin "päiväpeitepäälliset", tyynynpäälliset ja kattaustekstiilit. Liikkeessä oli myös saunatuotteita, esiliinoja ym.
 
 

 

 Itse ostin kaitaliinoja, ison pöytäliinan ja tabletteja. Tabletit maksoivat vain 5,50 €/kpl. Ja vinosaumaiset suorakulmat oli ommeltu tosi kauniisti, samoin reikäompeleet. Työn jälki oli niin viimeisteltyä, että tabletteja voi mielestäni käyttää molemmin puolin.

Hansa Lina oli toinen pellavakauppa, jonne menin blogisuositusten perusteella. Liike on vanhassa kaupungissa, Virun portilla. Siellä myytiin valmiiden pellavatuotteiden lisäksi myös kankaita. Ainakin pöytäliinat olivat mielestäni edullisia. Mielestäni käymisen arvoinen paikka, vaikka itse pidinkin paljon enemmän Zizi:n tuotteista.

 
 
 

Nu Nordik -liikkeessä on nykyvirolaisia designtuotteita. Tykkäsin kovasti, koska monissa tuotteissa oli jotain "jujua ja tyyliä". Liike on Vapaudenaukion lähellä ja liikkeen sivuihin voit tutustua täällä ja täällä. 
  Ja oi, mikä possupistorasia! :)Ihanalla tiiliseinällä vinyylilevyistä tehtyjä kelloja:
 Oma Asi Design -liikkeessä (Virukadulla Hansa Linaa vastapäätä) on myös kivoja tuotteita: 

 
 

Designliike TALI (klik, klik, klik) on aivan vanhankaupungin reunalla, sopivasti matkalla Telliskiveen. Myös sieltä löytyy virolaista designia: 
 


 
 
 
Telliskiven yhdessä teollisuusrakennuksessa on kymmenkunta pikkuliikettä.

 


Itse tykkäsin HomeArt-liikkeestä (facebook):

 
 
Designputiikki Les Petites (facebook). Sieltä olisi löytynyt myös vaikka mitä...  
 

Sisustukseen löytyy kankaita, monenlaisia nauhoja ja tarvikkeita Karnaluksista. Pitihän minunkin mennä sinne, koska siellä käyvät kaikki, jotka vähänkin tekevät mitä tahansa tekstiilitöitä. Vaikka olin kuullut, kuinka paljon siellä on kaikkea, niin en silti pystynyt käsittämään sitä tavaramäärää. Valikoimaa todellakin oli ja hinnat kohtuullisia, mutta tavaraa oli niin järkyttävän paljon, että itse en osannut tarttua oikein mihinkään....(Ostin kolme lankakerää, kaksi konekirjontalankarullaa ja merkitsemisiin pari liitutrissaa... :) )

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti