maanantai 18. heinäkuuta 2016

SEINÄJOEN ASUNTOMESSUT 2016, osa 1


Tämän vuoden messukuvia laitan esille kohteittain enkä huoneittain. Ja tietysti useammassa osassa. Laitan kuvat siinä järjestyksessä, kun kiersimme kohteet. Aloitimme kohteesta 24. Ensimmäisen tunnin aikana kohteissa ei ollut meidän kanssamme samaan aikaan ketään muita. Mutta kohteesta 32 olisi kannattanut jatkaa kohteeseen 33, joten olisi päässyt ehkä vielä vähemmillä ruuhkakohdilla. Kiersimme kaikki kohteet ja klo 10-18 ei millään meinannut riittää...
 

Kuvat eivät ole kohde-esittelyjä (niitä löydät esimerkiksi täältä), vaan yksittäisiä sisustuskuvia.  Otin kuvia niistä kohdista ja kohteista, joista pidin tai joissa oli mielestäni "jotain ideaa". Joistakin kohteista ei ole kuvia olleenkaan ja joistakin runsaammin. Sopivan kuvakulman  ja kuvaushetken löytäminen oli välillä haastavaa. Yrittäkää sulkea silmistänne pois köydet ja harmaat kuramatot.... Toivottavasti löydätte vinkkejä kuvistani. J

 
Messuilla oli mm.
 
avaria, selkeitä ratkaisuja ja vain vähän sokkeloita ja/tai käytäviä
korkeita tiloja ja korkeita ikkunoita
avaria, toimivan näköisiä kodinhoitohuoneita ja vaatesäilytystiloja
 
eri tyylisiä sisustuksia: mustaa oli tehosteena useissa kohteissa, edelleen oli myös hillittyä harmaata ja selkeitä vaaleita värejä ja toisaalta värikästä kodikkuutta.
 
erilaisia puupintoja, akustiikkatuotteita, kuvioituja kattoja
harmaasävyisiä mikrosementtipintoja ja suuria neliömäisiä laattoja kylpytiloissa
monen tyylisiä saunoja
 räsymattoja, kokolattiamattoja, kantattuja ja muotoon leikattuja  mattoja
 pellavalakanoita, sängynpäätyjä
 
 
 

Tässä ensimmäiset kuvat, joiden joukosta löytyy myös yksi itselleni  mieluisimmista sisustuksista.

 

KOHDE 24 KANNUSTALOJEN POHJANMAA

Paljon valkoista, mustat tehosteet ja niin perinteisen näköinen räsymatto...

Myös olohuoneessa on räsymatot:


Kylpyhuone/kodinhoitotilassa on korkea, lattiaan saakka ulottuva ikkuna ja pitkät sivuverhot. Tämän tyyppisiä ikkunoita oli muissakin taloissa: kylpyhuoneissa ja tosi monissa makuuhuoneissa ym.

Mielenkiintoinen valaisin:
Makuuhuoneissa oli jonkin verran riippuvia valaisimia. Huoneessa on sama värimaailma kuin muuallakin talossa, mutta "mustempana". Mustat valokatkaisijat uppoavat kauniisti tapettiin.
KOHDE 23 VIESKATALO VALOKKI
 
Taito Etelä-Pohjanmaan Rustoopuori (klik ja klik) on suunnitellut tämän kohteen sisustusta. Keittiön seinällä on suoraan seinään maalattu piirros.
 
 Ohuista mustista muovipilleistä valmistettuja pitsihimmeleitä seinällä.

Mustavalkoisen makuuhuoneen matto on virkattu. KOHDE 25 CUBO ,TERI-TALOT OY
 

 
Ajaton, mustavalkoinen ja selkeä sisustus, jota on piristetty pienillä väripilkuilla. Työhuoneen kaapisto on kaunis, ja miten paljon tavaraa kaappeihin uppoaakaan.
 
Lastenhuoneessa on kiva sänky.Tyylikäs vaatehuone. Lattiassa messuilla paljon näkynyttä laattakokoa.Terassilla tehostevärinä keltaista

 
 
 
KOHDE 26 PASSIIVIKIVITALOJEN KOSTEUSTURVAKOTI

Kiva, kun messuilla näkee tavanomaisesta poikkeavaa... Tässä makuuhuoneessa on tinapaneelikatto.
 
 
 
KOHDE 27 DESIGN-TALO TRIO
 


 
 
 
 
KOHDE 29 TUPIEN TUPA, FISKARHEDENVILLAN OY

Vanha senkki ja taulu muodostavat kauniin kokonaisuuden korkeassa tilassa. Taulun sävyjä löytyy tekstiileistä.
 


Makuuhuoneen pellavatekstiilejä ja turkista
 
 
 

KOHDE 30 HARTMAN KOTI RUUTU

Tämän kodin sisustuksesta tykkäsin niin paljon! Se oli selkeä, ajaton, rauhallinen, mutta ei silti yhtään tylsä.

 

Kauniin harmaasävyisessä olohuoneessa on niin ihana VM-Carpetin uutuusmatto Lyyra (siis tuo, mikä on pöydän alla; harmaat kuramatot nyt sotkevat "vähän" tunnelmaa), jollaisen haluaisin omaan kotiimmekin. Olohuoneen lattia on ollut jo aika kauan odottamassa juuri tätä! Uskon, että moni asiakkaanikin haluaisi kyseisen maton, joten tilasin heti mallikansion myös Unelmaneliöille. Matto on puuvillaa ja paperinarua ja siinä on Evapolytex-pohja, joka pitää maton hyvin paikoillaan. Mattoon voit tutustua täällä. Klikkaa värimallia, niin näet pinnan suurempana.
  Hauska sängynpääty pojan huoneessa:


 
Makuuhuoneessa on rauhallinen tunnelma. Valkoinen, vanha lipasto sopii hienosti huoneeseen. Tämäkin reilun kokoinen matto on VM-Carpetin ja muistaakseni myös Lyyra.

Kaunis säilytyskalusteseinä wc:ssä: 
Kuraeteiseksi pohjapiirroksessa nimetty tila. Kaunis ja toimiva. Komeron ovissa Muuton The Dots -nupit. (Ei oikein kameran laajakuvaukset riitä ;)...)
KOHDE 32 KEITTIÖMAAILMAN SUOLA JA PIPPURI


Olohuone-keittiötila oli tosi korkea. Mustat keittiön kaapit "uppoavat" seinään:Olohuoneen seinällä akustiikkataulu:Pojan huoneen seinämaalaus kertoo harrastuksesta:
Maalattu tehosteseinä:Makuuhuoneen sängynpääty on kalanruotokuviota:

 

Makuuhuoneen vieressä on kylpyhuone. Tykkäsin kaakeleista ja tilan tunnelmasta. huomaa myös lattiakaivo.Kylpyhuoneen jatkeena kodinhoitohuone, jossa sekä pesukone että kuivausrumpu ovat vierekkäin. Yläpuolella oleva taso on mukavalla korkeudella, vaikka ei ole työskentelytaso.


 
Välitilassa kuusikulmaista laattaa. Oikea reuna jätetty laattojen muotojen mukaisiksi.Yläkerran kylpyhuoneessa oli kalanruotokuvioinen laatoitus. Laattojen pinta oli pensselin jälkien näköistä. Piristävä "poikkeus", jonka seuraksi omasta mielestäni olisi sopinut paremmin yksivärinen lattia.
 


Eteisen seinässä Siparilan paneeliaEteisessä yhtenä ovena vanha ladon ovi:

 
 

KOHDE 22 KOTI PENTIK
 
Kodissa oli lämmintä puun sävyä useissa tiloissa. Tässä olohuoneen puupaneeliseinä:


 
Yhdessä makuuhuoneessa on kätevän oloinen klaffipöytä, joka kääntyy hyllyn eteen:Pidän saunan väreistä ja tunnelmasta.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti